MARGARITA LEÓN (coord.)
Margarita León és professora de Ciències Polítiques a la Universitat Autònoma de Barcelona. Del 2010 al 2015 va ser investigadora Ramón i Cajal a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) d’aquesta universitat. Ha estat professora de política pública comparada a la Universitat de Kent (2004-2010) i investigadora Marie Curie a l’Institut Universitari Europeu de Florència. Es va doctorar a la London School of Economics amb una beca del V Programa Marc Europeu. Compte a més, amb un Màster en Investigació Sociològica per la Universitat d’Essex (1995) i una llicenciatura en Sociologia per la Universitat d’Alacant (1994). Ha publicat articles en nombroses revistes científiques d’impacte internacional. És co-editora juntament amb Ana M. Guillén del llibre The Spanish Welfare State in European Context (Ashgate, 2011) i editora de The Transformation of Care in European Societies (Palgrave, 2014). Les seves àrees principals de recerca són la política pública comparada i la reforma de l’Estat del Benestar. És membre del comitè executiu de la Xarxa Europea de Política social (ESPAnet) i de la Xarxa Espanyola de Política Social (REPS). Ha estat guardonada amb el premi ICREA ACADEMIA en l’edició 2018 (https://www.icrea.cat/es/icrea-academia)
Més informació: https://uab.academia.edu/MargaritaLeon


MIRIAM ACEBILLO

AcebilloMíriam Acebillo Baqué és doctora en Ciència Política, Polítiques Públiques i Relacions Internacionals (UAB), Màster en Governança i Desenvolupament a l’Institute of Development Studies (IDS), Universitat de Sussex (Regne Unit). Màster en Estratègies, polítiques i agents de cooperació al desenvolupament, Institut HEGOA, Universitat del País Basc i postgraduada en Cultura de Pau per l’Escola de Cultura de Pau de la Universitat Autònoma de Barcelona. Llicenciada en Física a la UAB. La seva recerca posa el focus en àrees com ara l’agència migrant transnacional, les perspectives d’interseccionalitat en la participació política i la desigualtat, la participació de la societat civil en la política pública, els discursos i pràctiques de cooperació internacional al desenvolupament o la construcció de pau. Ha publicat en revistes indexades internacionals (com ara Population, Space and Place, o Habitat International).


SEDA AYDIN

SedaVa fer doble llicenciatura en Ciències Polítiques i Sociologia a Bogazici Üniversitesi (Istanbul). Després d’acabar els meus estudis a Turquia, em vaig anar als EUA per a estudis de doctorat en Sociologia a la Universitat de Califòrnia, Berkeley. El 2009 vaig tornar a Turquia per raons mèdiques i vaig fer un mestratge en Sociologia a Bogazici Üniversitesi, Istanbul. Durant aquest temps, vaig treballar com a assistent d’ensenyament a Istanbul Bilgi Üniversitesi i assistent d’investigació a Istanbul Şehir Üniversitesi. Al maig de 2013 vaig començar el doctorat en Ciència Política. Estic contractada amb contracte predoctoral FI-DGR (per Generalitat de Catalunya) al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona. La meva recerca doctoral gira entorn de les actituds i pràctiques democràtiques dels immigrants turcs a Alemanya que tornen a Turquia. Mantenint el focus sobretot en les teories transnacionals de la migració i la seva adaptació a la migració de retorn.


MARC BALAGUER

Marc BalaguerDirector d’Ivàlua (Institut Català d’Avaluació de Polítiques Públiques). Professor associat del Departament d’Economia i Empresa de la Universitat de Barcelona. Economista per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona i Doctor en Polítiques Públiques i Transformació Social per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Ha treballat al Departament d’Economia i Finances i al Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya i també a l’administració local com a gerent del Pacte Industrial de la Regió Metropolitana de Barcelona i com a responsable de Cooperació Exterior de Barcelona Activa. Ha estat consultor del Banc Mundial i Visiting Fellow al Departament de Sociologia de la Universitat de Harvard (1999-2000).

Contacte: Marc.Balaguer@ivalua.cat


XAVIER BALLART

Xavier-BallartCatedràtic UAB. Doctor en Ciència Política i de l’Administració UAB. Màster Public Affairs Indiana University. Professor College of Europe 2001-2006. Adjunct Professor Indiana University 2000. Visiting Scholar, Kennedy School of Government 1995-1996. Les principals línies de recerca actuals són “Motivació per al Servei Públic” i “Lideratge Transformacional.” Altres línies de recerca són: avaluació de polítiques, gestió i innovació en gestió pública. Els principals cursos impartits són de “Public Management”, “Public Policy”, “Program Evaluation” i “Política Comparada”. Ha participat en informes per a diverses institucions: Banc Mundial, BID (Banc Inter-Americà per al Desenvolupament), Comissió Europea, Ministeri per a les Administracions Públiques, Generalitat de Catalunya, Ajuntament de Barcelona, Diputació Barcelona i altres governs locals.

Contacte: Xavier.Ballart@uab.cat


NICOLAS BARBIERI

Nicolas-BarbieriNicolás Barbieri és Doctor en Ciència Política, investigador postdoctoral de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques i professor associat en el Departament de Ciència Política, a la Universitat Autònoma de Barcelona. És també professor col·laborador en la Universitat Oberta de Catalunya.
La seva recerca es concentra en l’anàlisi del canvi institucional i de les polítiques públiques, particularment en l’àmbit de les polítiques socials. Ha estat investigador convidat en la Université de Montpellier i en la Universidad Nacional de Avellaneda i la Universidad Nacional de Tres de Febrero. Ha publicat llibres, capítols de llibres  i articles en revistes internacionals, que es poden consultar en aquest link.
És autor del bloc http://ubicarse.net


RAMON CANAL

Ramon-CanalRamon Canal Oliveras és Màster en Ciència Política per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), on també està duent a terme una tesi doctoral sobre la transformació del discurs municipalista. Prèviament va estudiar ciència política, dret públic i economia a la Universitat de Friburg (Alemanya) i compta amb un Màster en Gestió Universitària i un Postgrau en Govern Local. Ha estat coordinador d’investigació de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) i professor associat del Departament de Ciència Política de la UAB. Prèviament va treballar durant dotze anys a l’administració municipal. Ha participat en investigacions sobre polítiques públiques, innovació en la gestió pública i polítiques locals.


ALEX CASADEMUNT

Alex-CasademuntÀlex Casademunt Monfort. És Llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials i Doctor en Ciència Política i de l’Administració. És Professor Titular del Departament de Ciència Política i Dret Públic. La seva recerca s’ha focalitzat en l’estudi de l’impacte dels actors polítics no institucionals (grups d’interès i moviments socials) en les polítiques públiques, especialment pel que fa les polítiques territorials i mediambientals. Recentment ha publicat, amb d’altres autors, Per una nova cultura del territori? Mobilitzacions i conflictes territorials. Actualment, participa en una investigació multidisciplinar sobre els processos d’aprenentatge i innovació social a través dels conflictes socioecològics; també presideix el Centre per la Sostenibilitat Ambiental de Catalunya.


PABLO CASTAÑO

Pablo-CastanoDoctorant en Ciència Política, Polítiques Públiques i Relacions Internacionals a la UAB. Va completar un Doble Grau en Dret i Ciències Polítiques a la Universidad Carlos III de Madrid, un Màster en Dret Constitucional al Centro de Estudios Políticos y Constitucionales (Madrid) i un MPhil en Sociologia de Goldsmiths College (University of London). Actualment està realitzant la seva tesi doctoral a la UAB sota la direcció de Margarita León i Eva Anduiza. El seu treball de fi de màster va analitzar la relació entre la divisió sexual del treball i les desigualtats de gènere en la participació política a Espanya. Més tard, va realitzar una tesi de MPhil sobre el moviment bolivià de treballadores domèstiques. La seva actual tesi doctoral tracta la relació entre populisme, moviments de dones i polítiques d’igualtat de gènere a la Bolívia d’Evo Morales.


JOAN COMA

Joan-ComaLlicenciat en Sociologia (UAB, 2010). MSc International Relations (LSE, 2011) i Màster  Oficial de Formació de Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat (UAB, 2012). També ha cursat el Certificate of Advanced Studies: International Law and Nonviolent Popular Struggle (UB, 2014), prestant especial atenció als moviments de resistència no violent que es donen a Palestina. Actualment és estudiant de doctorat en Ciència Política a la Universitat Autònoma de Barcelona, on hi està contractat com a becari predoctoral FPU (Ministerio de Educación). La seva tesi versa sobre diàspora, activisme transnacional i moviments socials. Concretament, la seva investigació tracta d’explicar com i per què, a partir de diferents actors, una causa política llunyana aconsegueix ser introduïda a l’agenda de la xarxa de moviments socials i entitats d’un lloc concret. També participa en el projecte I+D Transnational Political Incorporation (CSO2014-57029-P) dirigit per la Dra. Eva Østergaard-Nielsen.


JOANA DÍAZ-PONT

Joana Díaz-PontJoana Díaz-Pont is Lecturer and Researcher at the Department of Political Science and Public Law of the Autonomous University of Barcelona, Spain. Her research is in the intersection between environmental communication, governance and policies for sustainability.

Contact: Joana.Diaz@uab.cat


JOSEP ESPLUGA

Pep-EsplugaDoctor en Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Prevenció de Riscos per la Universitat Politècnica de Catalunya. Professor Agregat del Departament de Sociologia de la UAB, investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP), membre del grup Globalització, Educació i Polítiques Socials (GEPS) i col·laborador del Grup de Recerca sobre Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització (ARAG-UAB). Coordina la Diplomatura de Postgrau en Dinamització Local Agroecològica (IGOP & ICTA) i el Minor en Desenvolupament Sostenible i Ciutadania Global de la UAB. Anteriorment ha estat becari al Departament d’Urbanisme de l’Istituto Universitario di Architettura di Venezia (Università degli Studi di Venezia), investigador del Centro Nacional de Condiciones de Trabajo (INSHT), i investigador visitant a l’Institute for Studies of Science, Technology and Innovation – ESRC Innogen Centre (University of Edinburgh). Les seves línies de recerca es centren en una aproximació sociològica a les relacions entre salut i treball, territori i medi ambient i més específicament, sobre la percepció social dels riscos tecnològics i sobre els conflictes socioambientals.

Contacte: joseplluis.espluga(at)uab.cat
Web: http://blogs.uab.cat/josepesplugatrenc/
Xarxes socials: @esplugatrenc


RAQUEL GALLEGO

Raquel Gallego Calderón és Ph.D. in Government (Doctora en Ciència Política) i M.Sc. (Master of Sciences) in Public Administration and Public Policy per la London School of Economics and Political Science (LSE). També és Màster en Ciència Política i Llicenciada en Ciències Polítiques i Sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). És Catedràtica de Ciència Política i de l’Administració, al Departament de Ciència Política i Dret Públic de la UAB. Actualment és Directora de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). Va ser Coordinadora del Màster Universitari de Gestió Pública (UAB-UB-UPF) del 2001 al 2016. Els seus interessos de recerca inclouen: anàlisi de polítiques públiques, reforma de l’administració i gestió pública, polítiques de benestar i descentralització. Ha publicat llibres, volums editats, capítols de llibres i articles en revistes com: Social Indicators Research, International Public Management Journal, Governance, Public Administration –An International Quarterly, Public Administration Review, and Public Policy and Administration. És avaluadora i membre de consells editorials de diverses revistes acadèmiques. Ha treballat com a consultora internacional per a l’Inter-American Development Bank.

Contacte: Raquel.Gallego(at)uab.cat
Web: Google Citations
ORCID: 0000-0003-4036-0871
Publicacions seleccionades: CV Raquel Gallego
ResearchGate Citations: https://www.researchgate.net/profile/Raquel_Gallego2


SHEILA GONZALEZ

Sheila-GonzalezDoctora en Polítiques Públiques i Transformació Social per la UAB. Actualment és investigadora postdoctoral i professora associada al Departament de Ciències Política de la UAB. Ha fet recerca, tant bàsica com aplicada, sobre anàlisi de polítiques públiques, essent els seus àmbits d’interès l’educació i la immigració. Ha estat investigadora visitant de la Hochschule Bremen (Alemanya), l’Instituto de Investigaciones Sociales de la UNAM (Mèxic) i el Departamento de Investigaciones Educativas del Centro de Investigaciones Avanzadas (Mèxic). Ha publicat en revistes nacionals i internacionals com Educational Policy, Educación XXI o Public Policy and Administration; i ha estat co-autora de diversos llibres i capítols de llibre.


ZYAB IBAÑEZ

Zyab IbañezZyab Ibañez is a Postdoctoral Researcher at the Institute of Government and Public Policies (IGOP) of the Universitat Autònoma Barcelona. He holds a PhD in Political and Social Sciences from the European University Institute, Florence 2007, and an MSc in Environmental Assessment from the London School of Economics. His research combines cross-national institutional analyses and organizational case-studies to explore how different institutional regimes shape the design and implementation of public policies in the areas of employment, working-time and migration. As a researcher, he has been involved in several EU and National funded projects, such as RECWOWE and Mobile Identities. Currently he is part of the IGOP team undertaking the project: Promoting Youth Involvement and Social Engagement (PROMISE), a major EU funded research project, under the European Commission’s Horizon 2020 Research and Innovation Programme, running from May 2016 to April 2019.


LARA MAESTRIPIERI

Lara MaestripieriLara Maestripieri és Doctora en Sociologia i Investigació Social. Actualment és Senior Lecturer en Sociologia Econòmica al Laboratori de Polítiques Socials (DASTU) Politècnic de Milà. Va ser becària Marie Skłodowska-Curie a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP) de la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​estudiant la vulnerabilitat de gènere i social des d’una perspectiva interseccional. Ha treballat anteriorment en els projectes finançats per la Unió Europea flows (2011-2014), WILCO (2011-2014) i Cressi (2015-2016). El 2015, va ser membre de la Fundació Giangiacomo Feltrinelli. Actualment és secretària / tresorera de la junta de “Sociologia dels grups professionals” d’ISA RC52. Al juny de 2019, serà professora titular de Sociologia Econòmica en el Laboratori de Polítiques Socials del Politècnic de Milà. Els seus principals interessos de recerca són la transformació laboral en la societat postindustrial, en particular: els grups marginats en els mercats laborals (dones i joves), la innovació social i les professions emergents. Ha publicat extensament sobre dones i treball, a través del seu bloc es pot accedir lliurement a una selecció de publicacions: http://www.laramaest.org/category/women/


JULIA MIRALLES

MirallesLlicenciada en Ciències Polítiques i en Dret per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Actualment realitza el Doctorat en Ciència Política de la UAB amb un projecte d’investigació sobre polítiques anticorrupció i de transparència. Ha realitzat un Postgrau a distància en Relacions Internacionals a la Harvard Extension School i un Màster en Dret Internacional Privat a la Universidad de Buenos Aires.

És professora associada de polítiques públiques a la UAB des de 2019 i va ser docent de Teoria de l’Estat a la Universidad de Buenos Aires (2013-2017) i Universidad Nacional de Avellaneda (2015-2017).

Més informació: https://juliamirallesdeimperial.weebly.com/

Contactejulia.mirallesdeimperial@uab.cat 


JOAN MIRÓ

Joan-MiroJoan Miró Artigas és Doctor en Ciència Política, Polítiques Públiques i Relacions Internacionals (UAB). La seva tesi doctoral versa sobre l’articulació discursiva de la recent crisis europea del deute sobirà, així com de les respostes institucionals donades a ella des de les institucions europees. Prèviament ha desenvolupat els seus estudis a la Universitat d’Essex, on realitzà el màster en Ideologia i Anàlisi del Discurs (premi extraordinari), i a la UAB, on es graduà en Ciència Política i Gestió Pública (premi extraordinari).


CAROLINA MUÑOZ MENDOZA

Carolina Muñoz MendozaCarolina Muñoz-Mendoza és Treballadora Social, Màster en Gerència Pública i actualment cursa el seu Doctorat en Polítiques Públiques a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona. Especialista en Anàlisi, Gestió i Avaluació de Polítiques Públiques amb enfocament ciutadà. Durant la seva trajectòria ha exercit càrrecs directius, assessories, docència i investigació en països de Llatinoamèrica i Europa. Les seves línies d’investigació s’han enfocat en polítiques socials, culturals, de salut pública, desenvolupament territorial i institucional. També és una activa gestora i promotora de Xarxes professionals i acadèmiques en l’àmbit de l’Avaluació de polítiques públiques i de la participació ciutadana a nivell iberoamericà.


EVA OSTERGAARD-NIELSEN

Eva-OstergaardEva Østergaard-Nielsen és Professora Associada del Departament de Ciència Política de la Universitat Autònoma de Barcelona. És llicenciada en Antropologia i Ciències Polítiques de la Universitat de Copenhaguen i doctora en Polítiques per la University of Oxford / St. Antony’s College. Els seus interessos de recerca inclouen la política transnacional de la migració, els partits polítics i les dinàmiques electorals transnacionals de ciutadania externa i la migració i el desenvolupament. Les seves publicacions inclouen llibres, volums editats i articles en revistes com ara Global Networks, International Migration Review, International Journal of Regional and Urban Studies and Ethnic and Racial StudiesPopulation Space and Place. Eva és membre dels consells editorials de Migration Studies, Journal of Ethnic and Migration Studies, Revista Española de Ciencia Politica i IMISCOE Research Series.


DAVID PALOMERA

DavidPalomeraDoctorant en Politics, Policies and International Relations en l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Professor Associat en el Departament d’Economia Aplicada de la UAB. Màster en Desenvolupament Econòmic i Creixement per Warwick Universitiy i Lund University, becat sota el programa Erasmus Mundus. Economista por la Universitat Pompeu Fabra. En els últims anys ha treballat como consultor freelance per entitats públiques i privades. La seva investigació gira al voltant l’externalització de serveis públics i el sector de les cures.


ALEJANDRA PEÑA LÓPEZ

AlejandraPenaAGAPPDoctora en Ciències Polítiques i Polítiques Públiques a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona, Màster en Polítiques Socials i Mediació Comunitària IGOP-UAB, Màster en Desenvolupament Local i Territorial per FLACSO-Ecuador, Economista.  Ha fet recerca, tant bàsica com aplicada sobre anàlisi i avaluació de polítiques públiques socials. Les seves línies d’investigació s’han enfocat en reforma estatal, polítiques socials, economia de les cures i desigualtats territorials. Ha treballat amb l’administració pública i la cooperació internacional.


GUILLEM RIPOLL

Guillem-RipollDoctor del Departament de Ciència Política i Dret a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Estic en possessió del grau en Ciència Política i Gestió Pública (UAB) i del màster oficial d’Investigació en Ciència Política (UPF). La meva recerca gira al voltant de l’expansió del concepte Motivació pel Servei Públic; entre altres temes, em centro amb connexió entre aquest estil de motivació i la corrupció.


NATALIA ROSETTI

RosettiDoctora en Ciències Polítiques per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i llicenciada en en Ciències Polítiques  i de l’Administració per la mateixa universitat. Actualment és professora associada en la Facultat de en Ciències Polítiques i Sociologia de la UAB i treballa en l’anàlisi i assessoria de polítiques socials a l’Ajuntament de Barcelona. Col·labora com investigadora en l’Institut de Govern i Polítiques Públiques, ha realitzat treballs de recerca per diverses fundacions i administracions així com estades de recerca pre-doctoral a la University of Strathclyde de Glasgow i a l’Institut Universitario Europeu de Florència. Les seves línies de recerca i docència són l’anàlisi de polítiques públiques i la gestió i administració pública.


MEMBRES ANTERIORS


QUIM BRUGUÉ

Quim-BrugueDoctor en Ciència Política i de l’Administració, és catedràtic del Departament de Ciència Política i Dret Públic de la Universitat Autònoma de Barcelona i exdirector de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP). Actualment és professor a l’àrea de Treball Social i Serveis Socials de la Universitat de Girona. Entre 2003 i 2008 va ser director general de Participació Ciutadana al Govern de la Generalitat de Catalunya. Ha desenvolupat la seva activitat docent i investigadora en els àmbits de la gestió pública, el govern local, la participació ciutadana i l’anàlisi de polítiques públiques.


EVA ALFAMA

ALFAMA_eva fotoDoctora en Polítiques públiques i transformació social per l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la UAB. És llicenciada en Ciència Política i DEA en Psicologia social per la Universitat Autònoma de Barcelona. Investigadora i consultora en polítiques públiques des de 2002, ha centrat la seva recerca en les polítiques d’igualtat de gènere i contra la violència masclista, l’exclusió social, la sanitat, i la participació política i els moviments socials. Especialista en avaluació de polítiques i programes públics i en indicadors socials i de gestió. Ha treballat per a múltiples institucions; entre les que destaquen els Departaments de Treball i de Benestar de la Generalitat de Catalunya, l’Institut Català de les Dones, Emakunde – Instituto Vasco de la Mujer, the European Institute for Gender Equality, i diversos ajuntaments. És membre de l’Associación Española de Ciencia Política, de l’European Consortium for Political Research i del Seminari Interdisciplinar de Metodologia de Recerca Feminista SIMReF.