Aquest nou projecte té com a objectiu principal indagar en els condicionants de l’acord polític des d’una perspectiva comparada. És a dir, per què en uns països és més fàcil arribar a acords polítics que en uns altres? Així, a través d’una revisió del comportament parlamentari en els diferents àmbits de política pública, analitzem quins són els diferents conflictes de caràcter econòmic, moral i territorial que dificulten en major o menor mesura l’acord polític. A més, estudiem com el context  econòmic i l’ opinió pública intervenen en aquest procés. A posteriori, avaluem quins són els mecanismes institucionals – comissions, decrets-llei i PGE – que obstaculitzen o faciliten el diàleg parlamentari.

Liderat per la Doctora Margarita León, l’equip es complementa amb Manuel Alvariño i Llorenç Soler.

Manuel Alvariño:
Manuel Alvariño és tècnic de suport a la recerca en l’Institut de Govern i Polítiques Públiques de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), investigant en el projecte sobre Pacte Social d’OSLC. Màster de Economia Política per la Universitat de Àmsterdam. Graduat en Filosofia, Política i Economia por la Universitat Pompeu Fabra. Els seus interessos d’investigació giren al voltant de les polítiques de reconciliació família-treball i de les desigualtats de gènere i de classe al mercat laboral. També forma part del col·lectiu d’economistes “Espai 0.8”.

Llorenç Soler:
Llorenç Soler és tècnic de suport a la recerca a l’Institut de Govern i Polítiques Públiques. és graduat en Ciència Política i Administració Pública per la UB, i va estudiar un màster en Política Social, Treball i Benestar a la UAB. Participa en el projecte de recerca internacional “Euroship – Closing Gaps in Social Citizenship. New Tools to Foster Social Resilience in Europe”, investigant sobre els drets socials dels treballadors en l’economia digital i sobre les rendes mínimes garantides. A més, també forma part de l’equip que fa recerca sobre els condicionants del Pacte Social, del projecte d’OSLC. Els seus interessos acadèmics se centren en les polítiques socials i les actituds dels ciutadans envers l’Estat de Benestar.